VARM AZTEK-CHOKLAD
Ingredienser(2koppar):
5 dl mjölk
150 gram choklad
½-1 tsk kanel
1 msk honung
1 kryddmått chili (måste man inte ha)
Du behöver:
Kastrull, måttsats, visp eller mjölkskummare, 2 stora koppar
Gör så här:
1. Häll i mjölken i kastrullen och sätt på medelsvag värme, vispa medandu värmer den tills den börjar ryka lite, men den får inte koka!
2. Ta av kastrullen från plattan, bryt chokladen i små bitar och lägg den i den varma mjölken. Ha i kanel och honung och lite chili (om du vill). Rör om tills all chokladen har löst sig. Vispa så att du får lite skum på chokladen - använd gärna en mjölkskummare om du har. Häll det i koppen! Jag hade även vispad grädde på, hur gott som helst.
♥♥♥Hade ingen choklad hemma så tog kakao+socker. Gick bra det med, men det är förmodligen mycket godare med choklad!♥♥♥